vervolg hoger streven

– de vijfde dimensie waarin er meer overstijgend inzicht komt van patronen, inzicht in een hoger streven.
Waarin we de polariteiten (de zwaartekracht van aantrekken en afstoten) los kunnen laten en we ons meer kunnen laten leiden door de Bron. Het is vooral een speelse dimensie. Ik hanteer hier de metafoor van de bioscoop  met de 3D-film en de acteur. Boeiend vind ik dat ik nu met en voor mensen aan het kijken hoe elke acteur eruit ziet met weer eigen unieke kenmerken. Wat zou op zielsniveau het streven zijn waarin je naar deze wereld bent gekomen. Los van de vaste patronen en omstandigheden die we in onze rol in deze “film”.
– in deze overstijgende manier van naar het leven kijken, komt nu ook de zesde dimensie nu in zicht, waarin we onze individualiteit als ziel meer gaan loslaten en onze vorm steeds meer op gaat in een versmelting met het Hogere Principe, met die onnoembaar is.
En misschien komt dan de zevende hemel in zicht.

En al die dimensies zitten in onze ziel en zijn nu bereikbaar.
De weg is open. we hebben alle vrijheid om op weg te gaan.
Nu en in deze derde dimensie.
We kunnen vrij zijn om onze werkelijkheden te creëren in termen van Licht en verbinding.
Dit is voor mij de transitie van donker naar Licht.
Die grootsheid zie ik terug in de oorsprong van veel verbindende overtuigingen, van boeddhisme en christendom.
Voor mij is de bevrijding of verlossing door Christus niet een verlossing van aardse patronen als Romeinse overheersing, verlossing uit de slavernij, armoede en onrecht op deze wereld. Dat was niet zijn focus geweest.
De verlossing is de genade dat juist in het donker een weg naar Licht is, door overgave en verbinding. Verbinding over de grenzen van deze aardse wereld heen. En van daaruit een ongekende samenhang.
Een transitie over de grenzen van de dood heen.

<<< terug naar nieuwe dimensies